Polityka Prywatności

Polityka prywatności oraz plików cookies Sklepu internetowego www.sportservice.pl

I. Informacje ogólne.

Niniejsza Polityka prywatności określa zasady przetwarzania danych osobowych pozyskanych przez Sklep internetowy www.sportservice.pl Operatorem Sklepu internetowego www.sportservice.pl (zwanym dalej Sklepem internetowym) jest Sport Service Tomasz Szprengierz z siedzibą w Gdowie, NIP: 922-000-86-69

II. Przetwarzanie danych osobowych

1. Sklep internetowy jest administratorem danych osobowych.

2. Dane osobowe są przetwarzane w celu realizacji zamówień składanych w Sklepie internetowym oraz do świadczenia usług drogą elektroniczną w zakresie prowadzenia konta osoby korzystającej ze Sklepu internetowego. Każdej osobie, która podaje swoje dane przysługuje prawo do wglądu danych oraz ich poprawienia zgodnie z art. 32-35 ustawy o ochronie danych osobowych. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji zamówień oraz celów związanych z korzystaniem ze Sklepu internetowego.   

3. Dane osobowe podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym (firmy pośredniczące w transakcjach płatniczych, dostawcy) wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych w celu realizacji umów zawartych za pośrednictwem Sklepu internetowego. 

III. Zabezpieczenie danych osobowych

1.  Sport Service informuje, iż ochrona danych osobowych w Sklepie internetowym jest dla niego sprawą nadrzędną, dlatego gwarantuje poufność wszelkich udostępnionych danych osobowych.

2. W celu zabezpieczenia danych osobowych oraz informacji prywatnych Klientów Sklepu internetowego, Sport Service stosuje protokół SSL. Wszystkie dane są szyfrowane, co gwarantuje bezpieczeństwo naszym Klientom.  

IV. Polityka plików cookies

1. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") są to małe pliki tekstowe zapisywane przez przeglądarki internetowe na komputerze użytkownika Sklepu internetowego. Pliki pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dopasowaną do jego indywidualnych preferencji. Pliki cookies "sesyjne" są przechowywane na urządzeniu do czasu zakończenia sesji. Po zakończeniu sesji, pliki te są kasowane z twardego dysku. Drugi typ plików wykorzystywanych w ramach Sklepu, to pliki cookies "stałe", które pozostają w pamięci urządzenia. Pliki te umożliwiają rozpoznanie użytkownika podczas kolejnej wizyty w Sklepie internetowym, aby zachować jego preferowane ustawienia. Użytkownik Sklepu internetowego może w każdej chwili usunąć te pliki z przeglądarki internetowej.  

2. Sklep internetowy używa plików cookies sesyjnych oraz stałych, które są wykorzystywane w celu doskonalenia Sklepu pod kątem potrzeb użytkowników i zapewnienia bezpieczeństwa Klientom podczas korzystania ze Sklepu. Pliki cookies służą również tworzeniu statystyk, które pomagają lepiej zrozumieć potrzeby Klientów.

3. Klient może zablokować instalowanie plików cookies lub usunąć stale pliki cookies poprzez stosowne opcje w przeglądarce. Ponadto Klient może określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w swojej przeglądarce. 

 

sm('webPush', ['79086659-a46e-4fc5-a0ec-aa95f02df901', '720']);
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel